DM (Dansk Magisterforening)

DM er en fagforening for dig, som læser et humanistisk, naturvidenskabeligt, sundhedsvidenskabeligt eller samfundsvidenskabeligt fag. Som fagforening hjælper vi dig med jobsøgningen, sikrer, at du får den rigtige løn for dit arbejde, guider dig i forhold til dine rettigheder og giver dig sparring i forhold til din karriere. Kort sagt varetager vi dine interesser indenfor uddannelse, karriere, løn, ansættelse og arbejdsmiljøforhold.

Fordele som studerende i DM

Med et medlemskab i DM er du bedre stillet i dit studiejob, eller hvis du skal i praktik. Vi rådgiver hvert år mange studerende om deres rettigheder i forhold til praktik eller studiejob, vi vejleder dem om løn og hjælper, hvis de er blevet uretfærdigt behandlet. Derudover er det en fordel for dig at have en fagforening, som kender dit studium og det arbejdsmarked, som du skal ud på bagefter. Vi kan nemlig give dig kompetent karriererådgivning – du kan blandt andet få tjekket dit CV og dine jobansøgninger af vores karrierekonsulenter, du kan få gratis kurser i Excel og Photoshop, og du kan få en snak med vores karriererådgivere.

Kontante fordele ved DM

Udover alt det faglige får du også en række kontante fordele som medlem af DM. Vi tilbyder blandt andet en superbillig studieforsikring, hvor du får indbo-, ulykke-, og rejseforsikring. Og hvis du skal du på en kortere rejse eller på udveksling som en del af studierne, så kan du som medlem af DM søge DM Studerendes rejsepulje.

Få indflydelse igennem DM

Som medlem af DM får du indflydelse og mulighed for at påvirke dit studieliv. DM Studerende kæmper for dine interesser ved at aktivt at deltage i debatten om uddannelsespolitik og ved direkte at henvende sig til politikerne med forslag, krav og ønsker, som kan være med til at forbedre dine studievilkår. Du kan blive aktivt medlem af DM Studerende og være med til at skabe bedre vilkår for dig og dine medstuderende.

Hvad får du for 20 kr. om måneden?

Som studerende koster et medlemskab af DM 0 kr. det første år. Efterfølgende koster det 20 kr. om måneden. For de penge får du:

  • Ansøgnings- og cv-tjek: kvalificeret feedback på konkrete ansøgninger
  • Karriererådgivning: hjælp til kompetenceafklaring og jobsøgningsstrategi
  • Arrangementer: kompetencegivende og relevante seminarer, kurser og medlemsmøder.
  • Medlemstilbud: rabatter og tilbud gennem DM Procent
  • Indflydelse: mulighed for at påvirke dine studievilkår.
  • Løn- og ansættelsesrådgivning: råd om løn og vilkår på jobbet.