MA (Magistrenes A-kasse)

Du har indboforsikring og rejseforsikring. Men har du sikret dig mod en ufrivillig ledighedsperiode?

Tænk hvis nogen stjal dit job

I Danmark har vi private a-kasser, der som et slags forsikringsselskab hjælper dig økonomisk og med rådgivning, hvis uheldet er ude.

Staten bestemmer, hvad du må få i understøttelse og hvor længe. MA bestemmer, hvordan vi vil servicere og hjælpe dig.

Det er gratis som studerende

Er du studerende og under 30 år med et studiejob og en indtægt på under 204.880 kr. (inkl. SU), kan du blive gratis studiemedlem i MA. Der er ingen grund til at vente til sidste eksamensdag og miste en måneds dagpenge. Lovgivningen siger nemlig, at du som nyuddannet må betale den første måned selv. Det hedder karensmåneden.

Bliver du medlem et år før din dimission, får du dagpenge med det samme. I 2014 er det en kontant gevinst på 14.473 kr.

Du kan være gratis studiemedlem i op til fem år.

Er du bachelor med hang til sabbat?

Meld dig ind, når du dimitterer som bachelor, så er du økonomisk sikret, hvis du i en periode afbryder dit studium. Det er der mange studerende, der vælger, inden de går i gang med deres kandidat.

Vi kan rådgive dig fra dag ét

Et gratis studiemedlemskab eller ordinært medlemskab giver dig fri adgang til vores temadage og workshops, der kan gøre dig klogere og åbne dine øjne for nye jobmuligheder, fordi vi kender dit arbejdsmarked.

Vi gør alt for at forkorte din ledighedstid, og gennem årene har vores medlemmer givet os de spidskompetencer, der skal til for at hjælpe dig gennem regeljunglen og være din advokat i regelsystemet.

Du har 14 dage

Har du ikke allerede tegnet gratis studiemedlemskab, skal du være opmærksom på den såkaldte 14-dages regel, som gælder alle uanset uddannelse. Det er lovbestemt. Du har nemlig kun 14 dage efter din dimissionsdag til at blive medlem af en a-kasse og kunne få understøttelse efter karensmåneden. Glipper den for dig, skal du være medlem et helt år, før du kan få understøttelse.

Vi kender din uddannelse og ved at den afsluttes forskelligt. Kontakt os derfor, hvis du er i tvivl.

Fakta om MA – Magistrenes A-kasse

  • Vi har rådgivet akademikere siden 1974.
  • Vi udgør et fagligt fællesskab for akademikere inden for humaniora, naturvidenskab, it, kommunikation, sundhed, samfundsvidenskab, psykologi og pædagogik.
  • Vi er den største a-kasse for humanister og scient.er.
  • Vi er en tværfaglig a-kasse med fokus på højtuddannede og har kontorer i både København, Odense, Aarhus og Aalborg.
  • Vi er over 76.000 medlemmer.