Praktik og studiejob fører til første rigtige job

Knap hver tredje af de studerende, som har været i praktik, har efterfølgende fået arbejde på deres praktiksted. Samme tendens ser man for dem, der har haft studiejob. Og det gælder for 11 % af dem, der har lavet projekt i samarbejde med en virksomhed. Det viser tal fra Roskilde Universitet fra 2007. Tallene bakkes op af næsten tilsvarende tal fra Aalborg Universitet.

Samarbejdet med erhvervslivet har afgørende betydning for deres første job

Mange dimittender fra Aalborg Universitet angiver, at samarbejdet med erhvervslivet har afgørende betydning for deres første job. Hver fjerde af kandidaterne på samfundsvidenskab og hver femte på humaniora, der har været i praktik, får efterfølgende job i samme virksomhed. Samme tendens ses også i forhold til studiejob.

85 % har haft studiejob

Godt 85 % på Roskilde Universitet (RUC) har haft studiejob, mens det samme tal fra Aalborg Universitet (AAU) er knap 65 %. 41 % af de RUC-studerende og 31 % af de studerende på AAU har været i praktik, mens henholdsvis 53% (RUC) og 57 % (AAU) har samarbejdet med en virksomhed eller organisation i forbindelse med deres studieprojekter.

Fire ud af ti dimittender får første job, inden de er færdige

Omtrent fire ud af ti dimittender får deres første job, allerede inden de har gennemført uddannelsen. Tre måneder efter dimission er over 60 % kommet i job, og blot 4-5 % af dimittenderne er ledige i mere end ét år efter endt uddannelse.

Udklip2