Har du det rigtige studiejob?

Har du det rigtige studiejob?

Har du det rigtige studiejob, du kan bruge på dit cv? Tag testen og få feedback med det samme.

Har du haft studiejob, mens du studerede?
Hvilke typer af studiejob har du tidligere haft?
Har du i forbindelse med dit studium deltaget i andre former for kompetencegivende arbejde?
Næste
Tilbage
Hvor mange timer om ugen bruger du i gennemsnit på dit studium inkl. undervisning og forberedelse uden for eksamensperioden?
Hvilket af disse kriterier finder du vigtigst at få opfyldt med et studiejob?
Har du på nuværende tidspunkt gjort noget af nedenstående med henblik på at søge et studiejob?
Næste
Tilbage
Hvor søger du information om ledige studiejob?
Hvordan har du hidtil søgt studiejob?
Næste
Tilbage

Resultat:

Du scorede: 50/100

Det er tid til at få et studiejob

Studiejob er genvejen til job efter studierne. Det er derfor vigtigt, at du kommer i gang med jobsøgningen og få aktiveret dit netværk.

Selvom du måske ikke har brug for den ekstra indtægt eller studierne tager al din tid, er det vigtigt at du styrker dine kompetencer gennem et fagligt relevant studiejob. Vejen til første job efter studierne i praksis starter første dag, du er på universitetet.

Få blandt andet gode tips og råd til jobsøgning og kompetenceafklaring ved vores arrangementer på dit studiested.

Brug dit netværk, og find dine kernekompetencer

Du er klar til studiejob, men skal blot i gang med at få aktiveret dit netværk og starte søgningen. Det kan være du ikke får mulighed for at starte med drømmestudiejobbet, men forsøg i videst muligt omfang at få et fagligt relevant studiejob. Det giver dig kompetencer, der ligger inden for dit fagområde.

Få hjælp til at formulere dine faglige kernekompetencer ved at tale med din studievejleder, undervisere eller medstuderende om, hvad der er særligt ved jeres fag.

Er der få studiejob inden for dit fagområde, kan du med fordel søge bredere. Praktisk erfaring fra en arbejdsplads, hvor du arbejder sammen med andre akademikere, er altid kompetencegivende. Så kan du altid søge mere fagspecifikke stillinger senere.

Faglighed styrker dine kompetencer

Du har studiejoberfaring, og du kender til arbejdsmarkedets krav og forhold. Det vil være en fordel for dig at få et direkte fagligt relevant studiejob, hvor du arbejder med emner inden for netop dit fagområde.

På den måde kombinerer du teori fra studierne med praksis på det arbejdsmarked, du skal ud på efter studierne.  Du kan bruge dit netværk til at søge et fagligt relevant studiejob. Mange studiejob går i ”arv” fra studerende til studerende, så hold øjne og ører åbne, når du færdes på instituttet.

Er du i tvivl om, hvor du skal søge hen, kan du spørge din underviser, studievejledningen på dit institut eller tale med Candportalens studerende fra DM og MA ved vores arrangementer på dit studiested.

Du er godt på vej mod første job

Du er godt klædt på med et fagligt relevant studiejob, og du er opmærksom på, at det bringer dig tættest muligt på dit første job.

Der er ofte gode muligheder for at få fast job efter studierne, der hvor du har haft studiejob. Det kan derfor være en god idé at tage en dialog med din arbejdsgiver, om denne mulighed kunne være til stede allerede nu.

Skriv dine kompetencer ned  løbende, sådan at du hele tiden bygger oven på din erfaring. Både fra studiejob, frivilligt arbejde og andre tillidshverv.

Noter til dine svar: